Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Smaki Jaworzna. Dzisiaj pizzeria ELBuczo. Już niedługo w nowej odsłonie

Aneta Kasprzyk
Aneta Kasprzyk
Lokal po liftingu zyska nowe kanapy i fotele, zmieni się również kolorystyka.
Lokal po liftingu zyska nowe kanapy i fotele, zmieni się również kolorystyka. Aneta Kasprzyk
Na jaworznickim rynku gastronomicznym istnieje blisko 20 lat. Niedługo doczeka się liftingu. Niezmiennym powodzeniem wśród klientów cieszy się firmująca lokal pizza ELBuczo. Już niedługo będzie więcej zieleni i specjalna urodzinowa oferta dla najmłodszych.

Lokal przy ulicy Mickiewicza wrósł w kulinarną ofertę Jaworzna blisko 20 lat temu. Wtedy była to jedna z pierwszych pizzerii w mieście. Jako, że ElBuczo przed dwoma miesiącami zmieniło właściciela, jest w fazie projektowania przyszłego, nowego wizerunku.

Będzie więcej zielonych akcentów

Lokal po liftingu zyska nowe kanapy i fotele, zmieni się również kolorystyka.

- Na pewno będzie więcej akcentów zielonych. Zmienią się również dekoracje okienne, pojawią się nowe zasłony. Z pewnością do zmiany są fotele, ale na razie żadna z proponowanych ofert nie przypadła mi do gustu - mówi Aneta Chrostowska, nowa właścicielka pizzerii.

Ogródek grillowy i własna pizza dla najmłodszych

W ofercie pizzerii królują dania kuchni włoskiej i polskiej. Goście mogą wybierać między 28 rodzajami pizzy, 6 wariantami makaronu, sałatkami. W karcie znajdziemy również sery, wędliny, sosy własnego wyrobu, zapiekanki i dania obiadowe.

- Chcemy uruchomić ogródek grillowy, gdzie oprócz tradycyjnej kiełbasy, karczku, czy kaszanki, znajdziemy bogatą ofertę grillowanych warzyw i serów - wylicza Chrostowska.

W planach właścicielki jest także specjalna urodzinowa oferta dla dzieci.

- Urządzającym urodziny dziecka w naszym lokalu zaproponujemy specjalny punkt imprezy. Każde dziecko, na specjalnie przygotowanym stanowisku, z pomocą naszej obsługi będzie mogło samodzielnie skomponować i upiec własną pizzę. Począwszy od wyrabiania i wałkowania ciasta, poprzez dobór składników i upieczenia w piecu do pizzy - zdradza pani Aneta.

Produkty regionalne i letnie napoje

Menu lokalu łączy ofertę pubu, pizzerii i restauracji. Znajdziemy tu bogatą ofertę herbat i zimnych napojów.

- Poszerzymy kartę o własną lemoniadę i kawę mrożoną. Stawiamy również na produkty regionalne. Jesteśmy na etapie ich doboru. Na pewno będzie jaworznickie piwo - puentuje Aneta Chrostowska.

od 7 lat
Wideo

Reklamy "na celebrytę" - Pismak przeciwko oszustom

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na jaworzno.naszemiasto.pl Nasze Miasto