Uczestnicy rywalizacji mieli za zadanie uformować na czas bochenek chleba o odpowiedniej wadze, a później kilkadziesiąt bułek (tu liczyło się ładne wykonanie). W części teoretycznej odpowiadali na pytania, dotyczące np. oceny organoleptycznej bułki wrocławskiej.
Trudne pytanie? Dla przyuczających się do zawodu przyszłych piekarzy - nie bardzo. Na konkurs zgłosili się uczniowie hufców pracy z Jaworzna, Siemianowic Śląskich, Rybnika, Tychów i Gliwic.
Przygotowali się bowiem znakomicie. Wygrał Patryk Borkowski z Hufca Pracy z Siemianowic Śląskich. Drugie miejsce zajęli ex aequo Aureliusz Antkiewicz ze Środowiskowego Hufca Pracy w Jaworznie i Karol Krzemiński z HP Siemianowice Śląskie. Na trzecim znalazł się Łukasz Kołodziejczyk z Hufca Pracy w Rybniku.
echodnia Policyjne testy - jak przebiegają
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?