Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jajko na twardo jest pyszne i zdrowe, ale niektórzy unikają...
fot. istock.com

Z tymi sztuczkami gotowanie to pestka! Poznaj kuchenne triki, które ułatwią ci życie i uratują niejedno danie

Jajko na twardo obrane w moment

Jajko na twardo jest pyszne i zdrowe, ale niektórzy unikają tej potrawy tylko przez to, że jego obieranie może trwać wieki. Widocznie nie poznali jeszcze sposobu, który skraca czas obierania ugotowanego jajka do minimum. Po pierwsze, wodę, w której gotujesz jaja, należy lekko posolić. Po drugie, gdy jajko jest już ugotowane, przed obraniem postukaj nim z każdej strony o blat, by skorupka popękała. Następnie roluj jajko przez chwilę w dłoniach lub na blacie. Wtedy skorupka będzie odchodziła płatami i szybko będziesz mógł wziąć się za jedzenie.

Zobacz również

Zadymienie w kamienicy! Do akcji ruszyło sześć zastępów

Zadymienie w kamienicy! Do akcji ruszyło sześć zastępów

Skalne Miasto: Cud natury ukryty w Czechach

Skalne Miasto: Cud natury ukryty w Czechach

Polecamy

Wyniki 21. kolejki włocławskiej A klasy. Skrwa Skrwilno powiększyła przewagę

Wyniki 21. kolejki włocławskiej A klasy. Skrwa Skrwilno powiększyła przewagę

Finał wojewódzki Pucharu Tymbarku w Iławie. Tak było rok temu, a jak będzie teraz?

Finał wojewódzki Pucharu Tymbarku w Iławie. Tak było rok temu, a jak będzie teraz?

Zmiana trenera w V-ligowej Radziszowiance

Zmiana trenera w V-ligowej Radziszowiance