6 z 9
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Jadłonomia to blog Marty Dymek, który w 2013 roku otrzymał...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/08/0b/618a817830fa4_o_large.jpg)
fot. https://www.facebook.com/Jadlonomia
TOP 7 blogów wege, które trzeba znać. Dzięki tym blogerom uzależnisz się od tofu
Jadłonomia
Jadłonomia to blog Marty Dymek, który w 2013 roku otrzymał wyróżnienie Kulinarnego Bloga Roku. Od tego czasu Marta wydała trzy książki, a każda z nich miała liczne dodruki. Pierwsza, „Kuchnia roślinna. 100 przepisów nie tylko dla wegan”, pokazuje, jak wydobyć pełnię smaku ze znanych bulw, warzyw korzeniowych i kasz. Druga publikacja, „Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata”, poświęcona była egzotycznym produktom i przygotowywaniu ich w domowym zaciszu. Trzecia książka, „Jadłonomia po polsku”, dotyczyła tradycyjnych posiłków znanych z kuchni polskiej. Przepisy z jej bloga stały się dla wielu osób powodem do eksperymentowania z nieznanymi dotąd smakami lub pomijanymi częściami warzyw.