MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
1. Umyj i osusz 4 dzwonka karpia lub filety po 130 g każdy,...
fot. lenyvavsha/123RF

Ryba na Wigilię w zdrowym i nietuzinkowym wydaniu. Te przepisy zaskoczą wszystkich i sprawią, że będziesz przyrządzać je co roku na Święta

Pikantne curry z karpia z limonką i kolendrą

1. Umyj i osusz 4 dzwonka karpia lub filety po 130 g każdy, po czym obsmaż na 2 łyżkach oliwy po ok. minucie na stronę i zdejmij z patelni.
2. Osobno podsmaż na łyżce oliwy po 1-2 łyżeczki startego czosnku i świeżego imbiru, a gdy zaczną intensywnie pachnieć, wlej 150 ml mleczka kokosowego z puszki, łyżkę sosu rybnego lub sojowego i łyżeczkę pasty pomidorowej, a następnie czerwoną i zieloną papryczkę chili w plasterkach, kilka kawałków trawy cytrynowej ze słoika, 1/2 szkl. posiekanej kolendry oraz sok z 1/2 lub całej limonki, ew. dopraw solą.
3. Ułóż rybę w brytfannie, zalej sosem i piecz w 180ºC ok. 15 min, aż mięso ryby stanie się matowe. Podawaj z plasterkami limonki.

Zobacz również

Filharmonia Kaliska zakończyła sezon artystyczny

NOWE
Filharmonia Kaliska zakończyła sezon artystyczny

Ul.Krakowska jest zamknięta już od prawie dwóch miesięcy. Zaglądamy na plac budowy

Ul.Krakowska jest zamknięta już od prawie dwóch miesięcy. Zaglądamy na plac budowy

Polecamy

Apetyczna sałatka na lato. Najważniejszy w niej jest ugotowany bób

Apetyczna sałatka na lato. Najważniejszy w niej jest ugotowany bób

Odkryj pasma górskie w Polsce. Czy znasz je wszystkie?

Odkryj pasma górskie w Polsce. Czy znasz je wszystkie?

Polskie restauracje z gwiazdką Michelin. Dołączyły nowe miasta

HIT DNIA
Polskie restauracje z gwiazdką Michelin. Dołączyły nowe miasta