MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
9 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Popularne boczniaki ostrygowate mają blaszkowaty spód...
fot. kellyclampitt/pixabay.com

Czym zastąpić mięso? Polecamy najlepsze roślinne zamienniki mięsa. Są bogate w białko i żelazo, a przy tym smaczne

Boczniaki

Popularne boczniaki ostrygowate mają blaszkowaty spód kapelusza, dzięki czemu pokrojone w paski przypominają nieco mięso. Pocięte i uduszone dobrze „udają” flaczki, sprawdzają się też w gulaszach, a także panierowane i smażone jak schabowy albo marynowane i grillowane jak stek.

W 100 g boczniaków:
białko: 3,3 g
żelazo: 1,33 mg
kalorie: 33 kcal

Zobacz również

Polska pożycza w USA 2 miliardy dolarów na zakupy zbrojeniowe

Polska pożycza w USA 2 miliardy dolarów na zakupy zbrojeniowe

Wiktor Długosz wrócił do Korony Kielce! Oficjalne ogłoszenie w dniu urodzin [ZDJĘCIA]

Wiktor Długosz wrócił do Korony Kielce! Oficjalne ogłoszenie w dniu urodzin [ZDJĘCIA]

Polecamy

Pyszny makaron z cukinią i borowikami. Włoski kucharz zrobił go przez przypadek

Pyszny makaron z cukinią i borowikami. Włoski kucharz zrobił go przez przypadek

Upał w czasie ciąży szkodzi dziecku. Wpływa na długość jego życia, a nawet... zarobki

Upał w czasie ciąży szkodzi dziecku. Wpływa na długość jego życia, a nawet... zarobki

Kawa dla dorosłych. Poznaj przepis na kawę po irlandzku

Kawa dla dorosłych. Poznaj przepis na kawę po irlandzku