MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Wyniki badań przeprowadzonych przez naukowców z Harvard...
fot. Lisovskaya/GettyImages.com

Cukrzyca typu 2 to nie wyrok. Sprawdź, jakie produkty mogą zwiększać poziom cukru we krwi i prowadzić do stanu przedcukrzycowego i cukrzycy

Czerwone mięso

Wyniki badań przeprowadzonych przez naukowców z Harvard School of Public Health potwierdziły, że codzienne spożywanie czerwonego mięsa w ilości 100 g zwiększa ryzyko rozwoju cukrzycy typu 2 nawet o 19 proc.

Dodatkowo przetworzone mięso (parówki, kotlety hamburgerowe) spożywane w ilości 50 g dziennie wiąże się z 51-procentowym wzrostem ryzyka cukrzycy typu 2.

Zobacz również

Na inowrocławskim targowisku minęła pełnia sezonu truskawkowego i ceny poszły w górę

Na inowrocławskim targowisku minęła pełnia sezonu truskawkowego i ceny poszły w górę

Tu powstaną Mieczniki: Końcowe odliczanie w PGZ Stoczni Wojennej

NOWE
Tu powstaną Mieczniki: Końcowe odliczanie w PGZ Stoczni Wojennej

Polecamy

Weź swoje palce i wykonaj test. Nietypowy wygląd może być objawem groźnej choroby

Weź swoje palce i wykonaj test. Nietypowy wygląd może być objawem groźnej choroby

Prosta przekąska z sezamem do meczu. Te precelki będą rozchwytywane

Prosta przekąska z sezamem do meczu. Te precelki będą rozchwytywane

Czy znasz Mewie Rewy? Nadbałtycka atrakcja rodem z Malediwów

Czy znasz Mewie Rewy? Nadbałtycka atrakcja rodem z Malediwów