MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Szpinak jest pełen składników odżywczych (witaminy A, kwasu...
fot. Jacqueline Howell / Pexels

„Brudna dwunastka”, czyli owoce i warzywa mające najwięcej pestycydów. Które trafiły na listę? Jak bezpiecznie jeść te produkty?

2. Szpinak

Szpinak jest pełen składników odżywczych (witaminy A, kwasu foliowego i witaminy Coraz witaminy E i potasu), dzięki czemu jest podstawą zdrowego odżywiania. Jednak wyniki badań pokazują, że nieorganiczny szpinak ma wagowo więcej pozostałości pestycydów niż wszystkie inne testowane produkty. Dlatego EWG zaleca, aby w miarę możliwości kupować organiczny szpinak i inne liściaste warzywa. Zawsze należy pamiętać o ich dokładnym umyciu.

Zobacz również

Osobowość roku 2023. Andrzej Romulewicz mówi nam o swojej pasji, czyli kowalstwie

Osobowość roku 2023. Andrzej Romulewicz mówi nam o swojej pasji, czyli kowalstwie

Zamiast dywanów były „lewe papierosy”. Akcja nyskich kryminalnych na targowisku

Zamiast dywanów były „lewe papierosy”. Akcja nyskich kryminalnych na targowisku

Polecamy

Forum Kobiecości 25 maja w Muzeum Śląskim w Katowicach!

Forum Kobiecości 25 maja w Muzeum Śląskim w Katowicach!

7 najtańszych aquaparków w Europie. Nawet połowę taniej niż w Polsce!

7 najtańszych aquaparków w Europie. Nawet połowę taniej niż w Polsce!

Domowy sos „Big Mac”. Najlepszy do burgerów i dań z grilla

Domowy sos „Big Mac”. Najlepszy do burgerów i dań z grilla