MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
HERBATA Z JABŁKAMI I ŻURAWINĄ...

7 rozgrzewających naparów na jesienne wieczory. Co pić, gdy za oknem ziąb? Te napoje są pyszne i zdrowe

HERBATA Z JABŁKAMI I ŻURAWINĄ

Napar z jabłek i żurawiny to niezwykle rozgrzewająca opcja na chłodny wieczór. W połączeniu z herbatą tworzy pyszny napój, którym najlepiej rozkoszować się jesienią. Herbata ma także korzystny wpływ na trawienie. Jak ją przygotować?

Składniki:

- 1 litr wody
- 2 łyżki czarnej herbaty liściastej
- 1 jabłko pokrojone w plasterki
- garść suszonej żurawiny
- 2 laski cynamonu
- kilka goździków
- miód wedle uznania

W dużym dzbanku lub rondelku należy zaparzyć herbatę razem z cynamonem i goździkami. Do naparu dorzucamy następnie pokrojone w plasterki jabłko i żurawinę. Gdy napój przestanie być wrzący, słodzimy wedle uznania miodem. Podawać na gorąco.

Zobacz również

13. Bieg im. Księdza Damrota w Pilchowicach: Padł rekord frekwencji! ZDJĘCIA

13. Bieg im. Księdza Damrota w Pilchowicach: Padł rekord frekwencji! ZDJĘCIA

Dzień Dziecka z UFO i żołnierzami US Army na Szałe

Dzień Dziecka z UFO i żołnierzami US Army na Szałe

Polecamy

Tygodniowy przegląd prasy w Krynicy Morskiej, (26.05-1.06.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Krynicy Morskiej, (26.05-1.06.2024)

Przegląd tygodnia od 26.05 w Łebie

Przegląd tygodnia od 26.05 w Łebie

Tygodniowy przegląd prasy w Nałęczowie, (26.05-1.06.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Nałęczowie, (26.05-1.06.2024)